Blogi

Syksyn syliin

22.08.2023

Tunnen sen kehossani ja näen sekä koen sen luonnosta. Kääntyminen syksyn sykliin on tapahtumassa. Itse rakastan syksyä. Sen ensimmäisiä kuulakkaita aamuja, iltojen pimeyttä sekä hiljentyvää, kuin unille valmistautuvaa luontoa.

Sain kunnian olla mukana haastateltavana erään lehden juttuun, jossa otsikkona oli Kolme hyvää noitaa.
Juttu käsitteli omalta osaltani sitä, minkälaista työni on ja kuinka koen parantajuuden tai noituuden, jos sitä siksi haluaa kutsua, nykyajassa.
Olen saanut valtavasti viestejä ja postitiivista palautetta tästä jutusta. Ja haluan tätäkin kautta...

Puhutaanko hetki surusta? Mitä se sinulle nostattaa näkyväksi?
Olen saanut osakseni paljon surua kannettavaksi. Niinkuin meistä varmasti moni. Olen saanut vetää ryhmää vertaisille tämän aiheen ympärillä. Se on ollut valtavan rikastuttavaa.
Omaan suruuni liittyy erilaisia tunteita.Siksi, että oma läheiseni menehtyi tavalla, joka koetaan usein itse...

Elämässä tulee hetkiä, jolloin tunnet olevasi oman elämän odotushuoneessa. Istut ja odotat. Etkä välttämättä edes tiedä, mitä odotat. Elämä ympärilläsi jatkaa kulkuaan, ympärillä oleville ihmisille tapahtuu koko ajan jotakin uutta ja he jatkavat eteenpäin. Sinä vain istut ja odotat.

Luin jostakin somen maailmasta kommentin jokin aika sitten, jossa sanottiin naisen olevan toiselle naiselle susi. Hätkähdin tätä lausetta. Tuo lause nousi takaisin mieleeni, kun luin kirjaa, joka käsitteli naiseuden voimaa.

Katselen ulos ikkunasta ja sisälläni hyrisee. Ulkona on pikku pakkanen ja vihdoin, monen monen päivän jälkeen, ulkona paistaa aurinko. Se saa puiden huurteiset oksat välkehtimään. Olo on rauhallinen ja leppoisa.

Sanat Sinulle

10.01.2023

Kun tämä vuosi 2023 alkoi, tunnustelin omaa teemaani tälle vuodelle. Ja se tuli hyvin selkeänä itselleni. Se on syklisyys ❤ Oman elämän syklisyys. Ja tämä teema lähti syvenemään itselleni ja mitä se minulle tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että omaa ja luonnon syklisyyttä seuraten, vahvistuu oma tietämys, oma syvin olemus ja kunnioitus luontoa ja...

Olen saanut ja nimenomaan saanut, vetää erilaisia piirejä ja ryhmiä. Hetkiä, joissa kokoonnutaan yhteisen asian äärelle. Nämä hetket ovat olleet arvokkaita. Meille kaikille siinä hetkessä olleille. Näissä tilanteissa olen toiminut niin ohjaajana kuin vertaisena.

Irtipäästäminen ja uuden mahdollistuminen. Se on ollut teemana itselläni. Miten vapauttavaa on päästää irti vanhasta. Ja miten upeata on sen myötä huomata uusien asioiden tuleminen omaan elämään.