Naisen voimassa

22.03.2023

Luin jostakin somen maailmasta kommentin jokin aika sitten, jossa sanottiin naisen olevan toiselle naiselle susi. Hätkähdin tätä lausetta. Tuo lause nousi takaisin mieleeni, kun luin kirjaa, joka käsitteli naiseuden voimaa.

Ihailen naisia, feminiiniä voimaa, johon sekoittuu myös maskuliininen voima. Tuo lause, jonka luin ja minua niin hätkähdytti, annettiin negatiivisessa tarkoituksessa. Mutta onko se niin? Sudet ovat laumaeläimiä. Laumassa on vahva hierarkia. Lauman sisällä jokainen on kuitenkin yksilönsä. Laumasta saadaan tukea. Lauma suojelee jokaista jäsentään. Laumasta lähdetään ja perustetaan uusi, omanlainen ja omille vahvuuksille perustava lauma. Lauma yhdessä saalistaa ja hankkii ruuan. Laumasta saa turvan.

Tämän päivän nainen on vahva. Tämän päivän nainen tiedostaa itsensä ja omat tarpeensa. Olemme nousseet omaan voimaamme. Tämä on toki yleistävä ja vain minun omasta tilanteestani nähden. Tiedän, ettei näin ole kaikkialla ja paljon on vielä pitkä matka siihen, että jokaisen tytön ja naisen on mahdollista nousta omaan voimaansa ja elää omien arvojensa mukaista elämää. Rukoilen, että jokin päivä yhdenkään naisen ei tarvitse pelätä, kokea syrjintää tai väkivaltaa eikä alistusta!

Minä olen pohjolan nainen. Juureni ovat syvällä maassa, joka on välillä jäässä, roudassa sekä sulana. Pääni hipoo taivasta, jossa välillä ei näy valon pilkahdustakaan ja on aikoja, jolloin aurinko ei milloinkaan laske. Hiuksiani heiluttaa milloin jäätävä ja milloin lempeän lämmin tuuli. Minulla on oma naislinjani, sukuni naiset ovat minua opettaneet. Olen kasvanut omaan voimaani hiljalleen, löytänyt paikkani ja oman polkuni. En pyytele keneltäkään anteeksi sitä, että olen nainen.

Naisen voimana pidän myös mukautuvuutta. Nainen viisaasti tietää milloin pitää kuunnella, milloin puhua ja milloin karjaista lujaakin. Nainen on neito, äiti ja viisas ikääntynyt. Naista ei määritä se, onko hänellä lapsia vai ei. Tai näin ei ainakaan pitäisi olla. Nainen nauttii ja on intohimoinen. Hän osaa seurata omaa haluaan ja tahtoaan. Naisen elämä on syklisyyttä, kuunkiertoa.

Nainen on kaunis! Jokainen on oma upea yksilönsä. Jokainen meistä on osa jotakin laumaa, heimoa. Me osaamme valita laumamme viisaasti. Meillä ei ole tarvetta olla kateellisia. Ei ole tarvetta tuntea uhkaa toisesta naisesta. Kun nainen tuntee itsensä, kaikkinensa, hänen ei tarvitse selitellä tai hakea voimaa muualta. Hän tukee toista naista löytämään oman voimansa ja säihkeensä. Hän nostaa ja tukee heikompaa. Yhdessä, jokainen omanlaisena naisena, olemme vahvoja!

Nauti siis naiseudestasi, kehostasi ja voimastasi! Kutsu koolle ja juhli omanlaistesi naistesi kanssa tehden seremonioita naiseudelle. Tanssi villisti, laula ja antaudu elämän juhlaan!

Laumasiskosi

Hanna-Maija Y