Muutosten ja eteenpäin menemisen aika

05.04.2022

Elämässä tulee hetkiä, jolloin on aika tehdä muutoksia. Koskee ne sitten työtä tai omaa elämää, huomaa usein olevansa asioiden edessä arka ja pintaan nousee monia tunteita. Pelko, into sekä uusien asioiden huuma valtaa helposti mielen. Ja niinhän sen kuuluukin mennä. 

Muutos ja eteenpäin meneminen alkaa yleensä pienestä. Huomaat ajattelevasi uusia asioita, ensi varovasti ja arkaillen. Sitten tunne alkaa voimistumaan ja sitä on vaikea kiertää. Huomaa ajattelevansa asioita koko ajan. Saattaa tulla tuntemuksia kehoon. Päätä särkee, vatsa oireilee, on väsynyt tai erittäin tarmokas. Hetki hetkeltä kaikki voimistuu ja varmistuu. On aika muutoksen.

Muutos ja eteenpäin meneminen ei ole helppoa. Ja vaikeammaksi sen tekee, jollei kuuntele itseään. On hyvä pysähtyä. Kuulostella mieltä ja kehoa. Ennen kaikkea, kuunnella oman sydämen ääntä. Verrata sitä, mitä vanha ja uusia saa aikaan sinussa. Kokonaisvaltaisesti. Pakitatko kenties takaisin, jos annat pelon ja epävarmuuden nousta sinussa? Vai kuunteletko sitä sisäistä ääntäsi, joka jo hetken aikaa on koittanut kertoa, ettei vanha enää palvele sinua. Että sinun on aika kasvaa.

Tässä tilanteessa on hyvä hetken tutkailla, mitä sinussa itsessäsi tapahtuu. Ovatko ne kenties sinun omat uskomukset, jotka nousevat pintaan? Vai pieni sisäinen lapsiko siellä huutelee tulla kuulluksi? Oletko kenties lapsena jättänyt jotakin tekemättä sen aiheuttamien tunteiden takia? Ja nyt tämä tilanne aikuisena nostaa tämän kokemuksen jälleen näkyväksi.

Ota hetki aikaa ja vain hengitä! Tule täysin läsnäolevaksi itsellesi. Älä siinä hetkessä ajattele huomista tai mennyttä. Vain ole ja hengitä syvään nenän kautta, aina ihan palleaan asti. Kuulostele kehoasi. Sieltä nousee vastauksia. Ja luottamus siihen, että elämä kantaa. Asiat järjestyvät aina, tavalla tai toisella.

Muutos ei koskaan tule sattumalta. ihminen kasvaa ja kehittyy henkisesti matkansa varrella. Asioita on hyvä jättää taakseen rakkaudella. Ennen kuin niistä kasvaa taakka. Taakka, jota vain velvollisuudesta mukanaan kantaa. Jos asiaan liittyy toisia ihmisiä, ota heidän tunteensa huomioon. Mutta tiedosta myös se, että ne ovat heidän tunteitaan sinun asiasi suhteen. Sinulla on oikeus tehdä omiesi mukaan.

Kevät tuntuu tänä vuonna tulevan hitaasti. Mutta lumipeitteen alla muutosta kesää kohden tapahtuu. Luonto muuntautuu, salli se myös itsellesi 💛

Toivotan sinulle iloa, valoa, kevään vihreyttä sekä tuulia 💛💚