Arvoni ja uskomukseni

10.07.2023

Sain kunnian olla mukana haastateltavana erään lehden juttuun, jossa otsikkona oli Kolme hyvää noitaa.
Juttu käsitteli omalta osaltani sitä, minkälaista työni on ja kuinka koen parantajuuden tai noituuden, jos sitä siksi haluaa kutsua, nykyajassa.
Olen saanut valtavasti viestejä ja postitiivista palautetta tästä jutusta. Ja haluan tätäkin kautta sydänlämmöllä kiittää teitä kaikkia! Nämä palautteet antavat lisää merkityksellisyyttä sille, mitä teen. Ja jos voin työlläni auttaa, vaikka yhtä ihmistä, se on valtavan tärkeätä ja arvokasta minulle.

Juttu poiki myös toisenlaista yhteydenottoa. Yksi kristillinen taho lähestyi minua postittamalla heiltä materiaalia. En tiedä heidän motiviaan postin lähetykselle, mutta arvelen heidän halunneen ikäänkuin "pelastaa ja tarjota parannusta synnistä ja siitä, mitä teen"
Niinpä tämän pohjalta haluan nostaa näkyväksi omia arvojani sekä uskomuksiani.

Olen aina sanonut, että jos joku ihminen saa omaan elämäänsä lohdutusta, apua ja kannattelua uskosta, olen iloinen hänen puolestaan. On se uskonto tai sen muoto millainen vain, kunhan se tahtoo hyvää ja tuo valoa niin hänelle kuin maailmaan.
Ja olen myös sanonut, että jos näiden pohjalta, oman uskontonsa kautta, joku kyseenalaistaa, hyökkää, minun uskontoani tai uskomuksiani vastaan julistaen vain hänen tapansa olevan oikein, ei enää olla valon ja rakkauden puolella.
Mielestäni jokaisen uskon asiat, uskomukset ja elämänkatsomus ovat meille jokaiselle totta siinä muodossa, minä ne meille näyttäytyvät. Usko tai muut katsomukset, palvelevat jokaista juuri niin kuin niiden pitää tässä hetkessä. Ja jokaisen pitäisi seistä omassa voimassa niin, ettei koe tarvetta tuputtaa, tuomita tai yrittää vaikuttaa toisen uskomuksiin tai polkuun.

Maailmassa on paljon asioita, joihin me voisimme vaikuttaa jo pelkästään sillä, että hyväksyisimme, rakastaisimme ja ymmärtäisimme toinen toistamme. Voi olla, että yhden ihmisen teot tuntuvat pieneltä. Mutta, yhdessä niistä kasvaa iso, muutosta tekevä voima.
Minussa, noita tahi ei, asuu syvällä, luonnon kunnioittaminen ja sen yhteydestä toimiminen sekä eläminen. Itseni ja esiäitieni tunteminen. Omat juureni sekä se, miten omia oppejani ja ammattitaitoani voin toisten avuksi käyttää.
Nautin myös valtavasti keskustella ihmisten kanssa rakentavasti ja toista kunnioittaen. Jokaisen meidän mielipiteellä on väliä, kunhan ne esitetään ketään loukkaamatta, vainoamatta tai syrjimättä.
Toivon sinulle rakkautta, niin itseäsi kuin muita kohtaan sekä hyväksyntää jokaisen omalle, valitsemalleen, polulle.

Rakkaudella Hanna-Maija ❤